"Le Domaine du Moulin Neuf 1605" 
Gîtes - Camper Space - Wild Camp 

Dagelijkse Boodschappen

Saint Priest Les Fougères:

In ons eigen dorp Saint Priest les Fougères is sinds 1 april 2022 de broodautomaat vervangen door een fantastische winkel! "Aux Délices des Fougères", (Pâtisseries, biscuits et viennoiseries faits maison, épicerie fine, pain). Dit is de nieuwe biologische delicatessenwinkel van onze gemeente en bevindt zich op slechts 2km afstand van het vakantiedomein "Le Domaine du Moulin Neuf 1605". 


Je kunt bij "Aux Délices des Fougères" terecht voor heerlijk vers gebakken (biologisch) brood, croissantjes, de bekende chocolatine (pain au chocolat of te wel chocoladebroodjes) en heerlijk huisgemaakt gebak om je vingers bij af te likken! 

Natuurlijk kun je er ook even heerlijk buiten op het terras genieten van een kopje kwaliteitsthee en -koffie met iets lekkers evenals diverse koude dranken.


"Aux Délices des Fougères" ligt aan de hoofdstraat (Le Bourg) van ons dorp Saint Priest les Fougères nabij het gemeentehuis (Mairie) en is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 08.00u tot 13.00u en van 16.00u tot 19.00u, op zondag van 08.00u tot 12.00u en de maandag gesloten. Telefonisch of via Whatsapp bestellen/reserveren en laten bezorgen is mogelijk op +33619220306.


La Coquille:

In La Coquille op slechts 5,2km vanuit het vakantiedomein "Le Domaine du Moulin Neuf 1605" is een supermark de Carrefour Contact welke is gelegen aan de Route de Perigueux (RN21). Deze supermarkt is 7 dagen per week geopend (ma /tm za van 08.00u tot 20.00u en op zondag van 09.00u tot 12.00u). In deze supermarkt kunt u terecht voor alle dagelijkse boodschappen zoals verse groenten, fruit, vlees, eieren, brood en beleg. 

Bij het ernaast gelegen tankstation Carrefour Contact kunt je 24/7 terecht voor benzines (Super 95-E10, Super 95-E5, Super 98-E5 en Diesel (Gazoline B7) en betalen met de pinpas. Tenslotte is hier 24/7 de mogelijkheid om gasflessen (Butaan en Propaan) te kopen/wisselen middels een betaalautomaat met de pinpas, erg handig voor de gasflessen van je camping gasstel of caravan.

Tenslotte kun je in La Coquille terecht voor o.a. een postkantoor, de apotheek een restaurant, een Tea Room, een autogarage en zelfs een kleine charity shops (kringloopwinkel). 

Jumilhac le Grand:

In Jumilhac le Grand is een kleine supermarkt Proxi Boissard welke is gelegen aan Place de Tilleus 6 (nabij het kasteel). Deze supermarkt is een stuk kleiner dan de Carrefour van La Coquille en is geopend op maandag van 08.30 tot 12.30u (maandagmiddag gesloten), dinsdag t/m zaterdag van 08.30u tot 19.00u (let op! gesloten tussen 12.30u en 15.00u) en op zondag van 09.00u tot 12.00u. 

Verder kun je in Jumilhac le Grand prima terecht voor de kapper, de slager, de bakker, de post, de apotheek (Pharmacie Mappa)  en kun je er een kopje koffie of een ijsje genieten bij de bar van Lou Boueradour tegenover het kasteel.

Thiviers:

Voor de grotere supermarkten kun je het beste naar Thiviers rijden op c.a. 23km afstand, hier vind je dan ook een Lidl met extreem groot assortiment en o.a. een InterMarche met tankstation. 

Perigueux en Limoges:

Wil je naar de MacDonalds, de BurgerKing een Shopping Center en Auto Boulevard dan zul je naar Perigueux of Limoges moeten rijden welke beide op circa 45km afstand liggen van "Le Domaine du Moulin Neuf 1605".

1 Km = 1 min.:

In Frankrijk is het verstandig om op regionale wegen (Route National) de vuistregel "1km = 1min" te hanteren. Als je met de auto naar de supermarkt wilt gaan en deze ligt op circa 10km afstand van je verblijf dan doe je hier gemiddeld 10 minuten over. Vaak staan in Frankrijk borden langs de weg met de tekst: Super U - 2min, dit betekent dat de Super U op 2km afstand van je huidige positie ligt als je op de route blijft.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram